leenanlukupiiri lukupiiri, joka lukee naisten kirjoittamia kirjoja

14.7.2019

Katherine Pancol: Aina ei tapahdu surullisia asioita

Filed under: Yleinen — leenanlukupiiri @ 17:20

Lukupiirissämme on ollut periaatteena lukea kirjoja, joiden julkaisusta on jo jonkin aikaa, jotta ne olisi helpommin kirjastoista saatavilla. Tällä kerralla luimme maaliskuussa hiukan vahingossa uuden kirjan.

Katherine Pancol: Aina ei tapahdu surullisia asioita. Bazar 2019. Suomentanut Lotta Toivanen.

Pancol on ranskalainen kirjailija, jolla on vakiintuneet lukijansa. Lukupiiriläisistä osa oli lukenut hänen aiempia kirjojaan, osa ei. Kirja kertoo vauhdikkaan tarinan, jota ei fyysisen maailman lainalaisuudet rajoita. Tarina on pitkä, noin 850 sivua.

Kirja sai lukupiiriltä hiukan ristiriitaisen vastaanoton. Toisaalta tarinaa oli mukava ja helppo lukea, toisaalta kustannustoimittamista olisi voinut tehdä tiukemmin. Lukupiiriläiset ihmettelivät kirjan maailman vanhakantaisuutta. Ympäröivän yhteiskunnan väkivaltaisuus, seksistiset sukupuoliroolit ja naisten roolimallit tuntuivat viittaavan pikemminkin 80- ja 90-luvuille kuin tähän päivään. Onko pohjoismaisessa ja keski-eurooppalaisessa yhteiskunnassa näin paljon eroja? Vai onko kyse kirjailijan halusta esittää asiat näin?

Eräänlaisena yhteenvetona lukupiiri päätyy toteamaan, että kyseessä on kelpo kirja ja antamaan kouluarvosanaksi tasaisen 7 1/2.

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress