leenanlukupiiri lukupiiri, joka lukee naisten kirjoittamia kirjoja

2.7.2018

Karen Joy Fowler: Jane Austen -lukupiiri

Filed under: Yleinen — leenanlukupiiri @ 14:12

Leenan sairastamisen vuoksi lukupiirin bloggaukset ovat hoitamatta. Lukupiiri on kyllä kokoontunut kevään 2018 aikana yhtä kertaa lukuunottamatta normaalisti kuuden viikon välein.

Karen Joy Fowlerin Jane Austen -lukupiiri koettiin aika viihdyttäväksi, joskin vähän hämmentäväksi luettavaksi. Hämmennystä aiheutti esimerkiksi se, että kirjassa ei oikein selvinnyt kuka kirjaa kirjoitti. Kirjoittaja kirjoittaa lukupiirikohtaukset ’me’-muodossa, mutta kukaan ei kuitenkaan tunnu olevan ’minä’. Kirjan juonta hajoittaa se, että kirjailija välillä tekee perusteellisia analyysejä Austenin kirjoista. Välillä ei tiedä, lukeeko kirja-analyysiä vai kaunokirjallista teosta. Lisäksi kirjaa hajoittaa se, että siinä on lyhyesti esitetty kuvaukset jokaisesta osallistujasta. Osa niistä on onnistuneempia kuin toiset. Omana mielipiteenäni esitän, että kirja olisi mielenkiintoisempi, jos siinä olisi selkeästi joku päähenkilö. Kolmas luku, jossa kirjailija kertoo Prudiesta, oli mielestäni mukaansatempaavin. Ehkä se, että koko tarina olisi kirjoittettu vaikkapa hänen näkökulmastaan, olisi tehnyt siitä yhtenäisemmän ja luettavamman. Sinänsä kirjailija osoittautuu taitavaksi henkilökuvien luojaksi, ja osittain kirja tuntuukin henkilökuvauksen harjoittelutyöltä. Valittu tapa jättää henkilöt aika ohuiksi. Osan mielestä kirja oli  kevyt, viihdyttävä ja hauska, osaa kirja ei liikauttanut mitenkään.

Lukupiiriläiset antoivat kirjalle arvosanat: 8,5, 7, 7, 7+ ja 5-.

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress