leenanlukupiiri lukupiiri, joka lukee naisten kirjoittamia kirjoja

12.2.2019

Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Filed under: Yleinen — leenanlukupiiri @ 19:59
”Kuolla nyt osaa kuka vain, mutta entäs elää?”


Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa oli hurmaava lukukokemus. Kirjailija on saksalainen ja kirja on voittanut Saksassa kaksi kirjallisuuspalkintoa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kuitenkin Ranskaan. Kirjan on suomentanut Veera Kaski ja kustantanut Bazar.

Tarinan päähenkilö on kirjakauppias Jean Perdu, joka pitää jokilaivassa kirjakauppaa tai pikemminkin kirjallisuusapteekkia. Jean Perdu ei ole koskaan toipunut nuoruutensa rakkaudesta ja on elänyt kaksikymmentäyksi vuotta (ja kesää ja uudenvuodenaamua!) sangen pysähtynyttä elämää.

Sitten eräänä päivänä Perdu lukee kirjeen, irrottaa jokilaivan laiturista ja lähtee. Mukaan tulee sattumalta nuori kirjailija. Alkaa matka, joka tehdään sekä fyysisesti että henkisesti.

Lukupiiriläiset pitivät kirjasta suuresti. Kirja laittoi monella tavalla ajatukset juoksemaan. Osalle kirjassa tärkeämpää oli mainio tarina, osalle oivaltava kieli. Kirja tuntui pinnalta katsoen kevyeltä, mutta oli täynnä filosofista pohdinataa ja ajtuksia, joista tuli hyvälle mielelle. Itse olin lukiessani sellaisessa elämänvaiheessa, että kirjallisuusapteekin pitäjä olisi varmasti suositellut tätä kirjaa juuri minulle. Lukupiiriläiset kiittivät kirjan monipuolista henkilökuvausta ja tunteiden käsittelyä.

Lukupiiriläiset antoivat kirjalle kouluarvosanat: 9 1/2, 9 1/2, 10, 9 – ja 8.

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress