leenanlukupiiri lukupiiri, joka lukee naisten kirjoittamia kirjoja

12.2.2019

J.K. Rowling: Paikka vapaana

Filed under: Yleinen — leenanlukupiiri @ 20:23

J.K. Rowling tunnetaan niin selkeästi Harry Potterista, että tämän kirjan lukeminen vähän jännitti. Miten fantasiakirjailija selviytyy aikuisromaanista? Kunnialla. Vähintäänkin.

Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro ja kustantanut Otava.

Tarina sijoittuu Pagfordin sisäänpäinlämpiävään kylään. Pagfordin asukkaita ärsyttää lähikaupunki Yarvilin kasvu, erityisesti päihdeklinikat ja sosiaalitapaukset. Kaupunginvaltuutettu Barry kuolee ja käynnistyy kilpailu vapautuneesta valtuutopaikasta.

Kirjassa on melkoinen määrä henkilöitä. Itse luin kirjan lomalla, joten tarina pysyi hyvin mielessä. Jos tällaista henkilökaartia yrittää muistaa pelkästään unikirjana luettavasta teoksesta, menee luultavasti jossain vaiheessa henkilökaartissa sekaisin. Siitäkin huolimatta tämän kirjan vahvuuksia on moniäänisyys. Se, että lukija pääsee kurkistamaan niin monenlaisen ihmisen elämään. Ja lukupiiriläisten näkemyksen mukaan henkilökuvaukset olivatkin taitavia. Ehkä Harry Potter -kokemus näkyy siinä, että etenkin nuorison kuvaus tuntui erinomaiselta.

Rowlingin tarinaan jää koukkuun. Kylän erilaiset ihmiset tulevat lähelle ja tutuiksi. Ihmis- ja perhekohtalot kuvataan onnistuneesti. Kielellisesti kirja ei ole aivan huippu, mutta hyvää etenevää kerrontaa kuitenkin.

Lukupiiriläiset antoivat kirjalle sangen tasaiset kouluarvosanat: 8-, 8+, 8 ja 8Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress