leenanlukupiiri lukupiiri, joka lukee naisten kirjoittamia kirjoja

7.11.2018

Barbara Kingsolver: Täyttymysten kesä

Filed under: Yleinen — leenanlukupiiri @ 15:09

Syksyn kunniaksi lukupiiri palasi kesäisiin tunnelmiin ja luki Barbara Kingsolverin Täyttymysten kesän. Kirja kertoo kolmen henkilön tarinaa. On Deanna Wolfe, joka on kyllästynyt ihmisiin ja elää elämäänsä erakkotyyliin metsänvartijana vuorella keskittyen erityisesti kojootteihin. On Lusa Landowski, joka on jättänyt yliopistoviran ja kaupunkielämän ryhtyäkseen maatilan emännäksi, mutta joka miehensä kuoleman myötä joutuu taistelemaan paikastaan ja elannostaan ahdasmielisessä ympäristössä. On Garnet S. Walker III, joka on vanheneva hienoon sukuun kuulunut mies, jonka päivät kuluvat taisteluun naapurissa asuvan luomuviljelijän kanssa. Tässä taistelussa hän käyttää apunaan Raamattua ja hyönteismyrkkyä. Nämä kolme tarinaa kietoutuvat vähitellen toisiinsa luoden kiehtovan kuvauksen rakkaudesta ja luonnosta.

Lukupiiri kiitteli kirjan kieltä ja piti tarinaa viehättävänä. Kirjan myötä lukija pääsee matkalle ja myös oppii paljon. Barbara Kingsolver on ammatiltaan biologi ja hänen asiantuntemuksensa näkyy valtavana tietämyksenä luonnon toiminnasta. Luonnon kuvaus on uskomatonta, lukija voi suorastaan kuulla erilaisten eläinten äänet ja nähdä kirjassa kuvatut maisemat. Myös lasten, ihmissuhteiden ja tunteiden kuvaus sai lukupiiriltä paljon kiitosta.

Lukupiirin jäsenet antoivat kirjalle kouluarvosanat 9, 9, 9 ja 8.

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress